luni, 15 februarie 2010

La "stanga" imprejur!

Intradevar..poporul roman in majoritatea lui nu scrie cu mana stanga..dar suntem stangaci in tot ce ne propunem sa realizam..asta mai mult sau mai putin. Suntem stangaci pentru ca nu reusim sa constientizam importanta si nevoia reala a unei implementari ideologice de stanga. Oare cati din acesti stangaci cunosc valorile stangii europene?Sau mai bine zis..oare cati reusim sa facem diferentele cerute de caz in sine intre socialism, comunism sau regim totalitar?
Raspunsul este undeva dizolvat in societate precum si societatea se estompeaza in lipsa cunoasterii. Contrastul in acest tablou il reda corpusul demagocic in capacitatea lui. Lupta politica nu se desfasoara prin sustinerea unor proiecte politice fundamentate pe doctrina si pe viziuni ideologice cu efecte politice, sociale si economice constructive, benefice, ci pe talentul de a te inventa teatral printr-un discurs demagogic. Din pacate, pe fundamentul lipsei culturii politice si a nemultumirii oamenilor insetati sa caute o urma de speranta, de schimbare in mai bine , spiritul demagogic se pare ca are reteta succesului in alegeri.

Am sa revin la acest subiect intr-o interventie viitoare, insa acum doresc sa inchei prin a atrage atentia ca Romania are nevoie de o ideologie aplicata, o ideologie de stanga, un stat care sa intervina pentru a crea bunastare generala,un stat al solidaritatii sociale, responsabil si protector in acelasi timp, un stat care sa-si pregateasca resursa umana si sa o monitorizeze..sa ofere egalitatea sansei la start in viata indiferent de stratificarea sociala, un stat al romanilor pentru romani.

Un comentariu: